CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA

Şeful statului a participat la ședința fracțiunii parlamentare a PSRM

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința fracțiunii parlamentare a PSRM în cadrul căreia au fost discutate prioritățile pentru perioada imediat următoare.

Şeful statului a salutat faptul că deputații PSRM au decis să susțină în comisiile permanente proiectele privind politica bugetar-fiscală, bugetul de stat și al asigurărilor sociale, adoptate luni de Guvern. Igor Dodon a subliniat că aceste legi importante pentru țară trebuie aprobate până la finele anului curent și promulgate, astfel încât de la 1 ianuarie 2021 - să intre în vigoare. „Ar fi iresponsabil să lăsăm țara fără aprobarea principalelor legi bugetar-fiscale, mai ales că acestea prevăd majorări de salarii începând cu 1 ianuarie 2021, mai multe modificări în domeniul fiscal care vor contribui la bunăstarea oamenilor și la dezvoltarea mediului de afaceri", a menţionat Preşedintele Republicii Moldova.

În altă ordine de idei, părţile au discutat despre situația politică din țară. Deputații socialiști au luat act de refuzul Maiei Sandu de a-și asuma guvernarea țării, calificând această poziție fie o trădare a propriilor săi alegători, fie o frică de a-și asuma guvernarea țării în perioada crizei pandemice. Totodată, fracțiunea PSRM și-a exprimat disponibilitatea să susțină în continuare un Guvern propus de Maia Sandu, cu condiția că acesta va fi format din oameni profesioniști.

În cursul discuțiilor, deputații socialiști și-au exprimat îngrijorarea privind tensionarea situației în raport cu raioanele din stânga Nistrului. Interlocutorii au fost unanimi în opinia că demnitarii și politicienii, trebuie să fie atenți în declarații și acțiuni, pentru a evita izbucnirea unui nou conflict în estul țării.

În final, oficialii au reiterat faptul că vor promova în continuare o politică externă echilibrată, în beneficiul țării și al cetățenilor noștri.