CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a participat la deschiderea celei de-a V-a ediții a Jocurilor Asiatice de Interior și Arte Marțiale

În seara zilei de duminică, președintele țării a participat la deschiderea celei de-a V-a ediții a Jocurilor Asiatice de Interior și Arte Marțiale, eveniment sportiv de mare anvergură din Asia, organizat la Așgabat.

La ceremonia de deschidere au fost prezenți șefi de state și oficiali de rang înalt din peste 30 de țări, inclusiv Federația Rusă, India, China, Belarus, Kazahstan, România, Turcia, etc. La Jocurile Asiatice de Interior și Arte Marțiale din 2017 participă toate cele 45 de țări membre ale Consiliului Olimpic Asiatic, iar pentru prima oară sînt incluse și 19 țări membre ale Comitetului Național Olimpic al Oceaniei.

Șeful statului a subliniat faptul că Turkmenistan acordă foarte mare atenție dezvoltării sportului iar săptămînal sînt date în exploatare noi stadioane și arene sportive. Modul sănătos de viață este o prioritate pentru conducerea țării.

De asemenea, Igor Dodon a rămas profund impresionat de orașul Așgabat, de politica de urbanism și arhitectură. 

”Orașul nou este construit din marmură albă, practic fiecare clădire este monument de arhitectură proiectat de localnici împreună cu cei mai buni arhitecți de peste hotare. Fiecare bloc nou construit dispune de terenuri de joacă pentru copii, terenuri de fotbal, baschet, volei, unele dispun chiar și de terenuri de tenis de cîmp. La fiecare bloc este și un centru social pentru evenimente, activități pentru copii, etc”, a menționat președintele țării.

Președintele Republicii Moldova și-a exprimat admirația pentru atenția pe care o acordă conducerea Turkmenistanului dezvoltării sportului în țara lor, aceasta fiind una dintre cele mai bune investiții pentru prosperarea și promovarea țării.