CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a primit scrisorile de acreditare din partea a patru ambasadori agreați

Astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare din partea a patru ambasadori agreați: E.S. Uldis MIKUTS, Ambasador al Republicii Letonia în Republica Moldova; E.S. Oheneba Dr. Lesley Akyaa Opoku-Ware, Ambasador al Republicii Ghana în Republica Moldova cu sediul la Moscova, E.S. Olwa Johnson Agara, Ambasador al Republicii Uganda în Republica Moldova cu reședința la Moscova și E.S. Shadreck Luwita, Ambasador al Republicii Zambia în Republica Moldova, cu sediul la Moscova.

În cursul discuțiilor șeful statului a transmis sincere felicitări tuturor diplomaților cu prilejul acreditării în calitate de ambasadori în Republica Moldova și oportunitatea de a contribui la dinamizarea relațiilor bilaterale dintre statele noastre pe multiple planuri.

Președintele a exprimat interesul Republicii Moldova pentru dezvoltarea unei colaborări constructive şi pragmatice, cu toate statele reprezentate, în special în domeniul comercial-economic. Totodată, Igor Dodon a reiterat faptul că instituția prezidențială promovează o politică externă echilibrată, bazată pe relații de colaborare reciproc avantajoase atît cu Vestul, cît și cu Estul, în baza intereselor naționale.

Șeful statului și-a exprimat încrederea că acreditarea noilor ambasadori în Republica Moldova va impulsiona valorificarea potențialului de cooperare existent în beneficiul popoarelor noastre.